_

_

Cercar en aquest blog

divendres, 24 de desembre del 2010

AQUESTA ÉS L'ESPANYA PLURAL, AQUESTA ÉS L'ESPANYA DEMOCRÀTICA

En aquestes dates nadalenques on, en teoria, hauríem de tenir una mica de tranquil·litat i bon rotllo, sembla que no hi haurà treva per part del govern espanyol ni del Tribunal Suprem.

Recentment, s'ha fet publica la sentència del 
TS sobre el model d'immersió lingüística del català, on queda ben clar, que l'espanyol ha de ser la llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya deixant la llengua catalana en unsegon pla.

Per altre banda, el 
govern espanyol, recorrerà al Tribunal Constitucional la llei de Consultes Populars aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que l'executiu de Zapatero considera que aquesta llei vulnera les competències exclusives de l'estat sobre la regulació i convocatòria de referèndums.

Si senyor! Parlem en espanyol i no s'ens acudeixi proposar que el poble català es pronuncii sobre res que el 
Reino de Espanya no cregui adient...

Aquesta és l'espanya 
plural, aquesta és l'espanya democràtica... tancar les boques que parlen un altre idioma i negar drets democràtics a qui podria pensar diferent.

Aquestes són les 
polítiques d'ultra-dreta d'aquest govern "d'esquerres", solucions ràpides a cops de sentència.

Ens 
espolien, imposen la seva llengua per sobre de la nostra i ens trepitgen el dret a decidir...
No ens estoven per diferents, ens estoven 
perque siguem com ells voldrien.

Quant de temps aguantarem ser l'ase dels cops?

Bon Nadal

dijous, 9 de desembre del 2010

DE TREBALLADORS A TITELLES

S'acosta Nadal i com és de costum, els comerços treballen més que mai per aprofitar la bonança comercial d'aquestes dates i la proliferació consumista en les posteriors rebaixes de gener.

Dies festius amb les botigues obertes per poder fer les compres 
tranquil·lament mentre sona musica nadalenca que convida a passar-se tot el dia comprant mentre altres, el botiguers i treballadors, simplement, treballen.

El que la majoria de gent que compra en dies festius no es pregunta és si aquells treballadors 
estan cobrant aquell dia festiu en hores extres, si han pogut escollir treballar o no o si simplement, no els hi quedava cap altre remei.

I els 
treballadors? s'ho pregunten? Tant estant amb millor o pitjor cara al seu lloc de treball, saben si es respecten o no els seus drets? N'hi ha que si i n'hi ha que no.

Sovint els treballadors pequem de desconeixença de saber diferenciar d'on acaben les nostres obligacions i on comencen els nostres drets, ens deixem 
convèncer pel que els nostres superiors diuen que és la nostra obligació amb la fe cega de qui no sap i no qüestiona...



De vegades, les empreses ja ens ho posen prou  difícil per contracte, fent i desfent acrobàcies perque allò que no és legal, passi per l'ambigüitat fins a la legalitat sense que sapiguem ben be com...


A partir  d'aqui... la resta es estionar i plantar cara. No és obligació del treballador dir que si a tot el que exigeix l'empresari. Una vegada acaba la seva obligació, el treballador decideix. Obligat a fer hores extres, obligat a traslladar-se de lloc de treball quasi sense previ avís, obligat a tornar hores a l'empresa sense cobrar ni un cèntim, sense dret d'agafar ni un dia personal, en alguns llocs quasi sense dret de fer un café! Mentides!!!

No caiguem al parany de 
lligar-nos nosaltres mateixos les cordes i la creu per fer de titelles.
Informem-nos i plantem cara. Sempre des-de el coneixement de que allò que fem, és legitim.

dimecres, 1 de desembre del 2010

PRIMER PATACADA... ARA UNITAT

És curiós com poden canviar les coses d'un dia per l'altre.

Avui 
llegia al diari les declaracions del senyor Jordi Portabella, candidat per Barcelona a les properes eleccions municipals, demanant unitat entre els partits independentistes. Potser una coalició (amb ell al capdavant de les llistes... no fos cas que algú oblidés que ERC és més independentista que la resta) amb Solidaritat Catalana.

A mi em sembla perfecte que els partits independentistes formin coalició. Però... ara?

Fa un parell de mesos ERC refusava les ofertes de Reagrupament i Solidaritat Catalana de formar un bloc independentista per a les passades 
eleccions autonòmiques del 28N, demanant el vot per Esquerra amb el pretext de "no dividir l'independentisme".

Que ha canviat tan 
de-sobte?
11 escons.

Gran part del electorat independentista ja se n'ha afartat. Masses paraules i poques 
accions, la gent n'està farta de l'independentisme de fireta que s'aferra a la cadira i han optat per altres vies.

Més enllà de que s'hagi pogut perdre 
algun escó per haver donat la presidència de la Generalitat al PSC formant el segon tripartit quan el primer ja havia estat un fracàs, més enllà d'algún escó que s'hagi pogut perdre a causa de les disputes internes del partit o deixar de banda a un polític clau per ERC com és el senyor Carod Rovira... la resta (sota el meu parer), s'han perdut per preocupar-se més de partidismes que de les necessitats del país. 4escons que s'envan a Solidaritat Catalana, un escó que va estar a punt d'esgarrapar Reagrupament, gent descontenta que opta per la ambigüitat i el presumpte independentisme convergent...

Si ERC no s'hagués desacreditat com a partit independentista negant-se a formar coalició, estic segur de que aquells 21 escons de fa quatre anys 
s'haguessin superat, sent l'unió independentista la tercera força parlamentaria de Catalunya, prou forta per pressionar al govern convergent a optar pel camí de la independència...

Però els catalans 
som així, som de closca dura i fins que ens n'adonem de que no podem partir la pedra, continuem donant cops de cap contra la paret...
Què hi farem? potser algun dia...

dimarts, 26 d’octubre del 2010

I D'AIXÒ EN DIUEN DEMOCRÀCIA

Fa temps creia que la democràcia era un sistema just on el poble era qui tenia el poder de decisió sobre el seu futur. Malauradament, últimament no deixen de sorprendrem noticies com la negativa del sr. Jordi Hereu de recolzar que se celebri un referèndum sobre el futur de Catalunya el proper 10 d’Abril a Barcelona, negant cedir espais municipals on els ciutadans puguin votar, si ho desitgen, el que desitgin.
Per què? Jo creia que la democràcia era això, preguntar al poble que n’opina, tot i ser una consulta de caràcter no oficial ja que l’estat espanyol no ho permet d’una altre manera.
No s’haurien de recolzar les consultes populars, estiguin a favor o en contra? No s’hauria de donar l’oportunitat als ciutadans d’expressar-se? No és això la democràcia?
Potser els hi convé més no permetre que el poble es pronunciï, no fos cas que els barcelonins opinem alguna cosa que no convingui… millor tenir-nos amb la boca tancada.
Sembla que tornen els temps del “Tot pel poble, però sense el poble”… i diuen que són d’esquerres, diuen que són socialistes… i d’això en diuen “democràcia”…

dilluns, 11 d’octubre del 2010

Tota una declaració de principis del govern espanyol...

De ben segur, tothom ha sentit a parlar del xinés Liu Xiabo, ultim guardonat amb el premi Nobel de la Pau, i del rebombori que ha causat a escala mundial la reacció del govern de la Xina, avançant als noruecs que si no es retractaven de donar-li el guardó, les relacions entre els dos països es veurien molt afectades.

Un home 
condemnat i empresonat 11 anys per demanar llibertat d'expressió al seu país i lluitar per els drets humans. No es cap novetat que el regim xinés ha tallat tots els caps que han volgut alçar la veu contra el seurègim... però que en diuen els nostres polítics? aquests demòcrates defensors dels drets humans i la llibertat d'expressió?

No puc qualificar les declaracions del president del 
govern d'una altre manera que no sigui de vergonyoses.
Quan altres dirigents europeus i de la resta del mon han demanat l'alliberament de 
Liu, els nostres "dirigents" diuen que no demanaran el seu alliberament, ja que no volen debilitar les seves relacions amb la Xina.

Potser per dir 
aixòhagués estat més encertat mantenir la boqueta tancada. S'ha d'anar amb peus de plom! no fos cas que ara que el gegant asiàtic corre a salvar l'economia europea, s'enfadi i s'en oblidi d'Espanya!!
Els nostres ports han de ser la porta comercial 
d'asia a Europa!

La porta comercial d'un 
país amb una de les taxes d'execucions més alta del món, amb un regim que vulnera els drets humans i d'expressió... si "senyor" Zapatero, tanquem la boca i anem cobrant les almoines dels botxins!!! que amb la crisi que tenim...