_

_

Cercar en aquest blog

dijous, 9 de desembre del 2010

DE TREBALLADORS A TITELLES

S'acosta Nadal i com és de costum, els comerços treballen més que mai per aprofitar la bonança comercial d'aquestes dates i la proliferació consumista en les posteriors rebaixes de gener.

Dies festius amb les botigues obertes per poder fer les compres 
tranquil·lament mentre sona musica nadalenca que convida a passar-se tot el dia comprant mentre altres, el botiguers i treballadors, simplement, treballen.

El que la majoria de gent que compra en dies festius no es pregunta és si aquells treballadors 
estan cobrant aquell dia festiu en hores extres, si han pogut escollir treballar o no o si simplement, no els hi quedava cap altre remei.

I els 
treballadors? s'ho pregunten? Tant estant amb millor o pitjor cara al seu lloc de treball, saben si es respecten o no els seus drets? N'hi ha que si i n'hi ha que no.

Sovint els treballadors pequem de desconeixença de saber diferenciar d'on acaben les nostres obligacions i on comencen els nostres drets, ens deixem 
convèncer pel que els nostres superiors diuen que és la nostra obligació amb la fe cega de qui no sap i no qüestiona...



De vegades, les empreses ja ens ho posen prou  difícil per contracte, fent i desfent acrobàcies perque allò que no és legal, passi per l'ambigüitat fins a la legalitat sense que sapiguem ben be com...


A partir  d'aqui... la resta es estionar i plantar cara. No és obligació del treballador dir que si a tot el que exigeix l'empresari. Una vegada acaba la seva obligació, el treballador decideix. Obligat a fer hores extres, obligat a traslladar-se de lloc de treball quasi sense previ avís, obligat a tornar hores a l'empresa sense cobrar ni un cèntim, sense dret d'agafar ni un dia personal, en alguns llocs quasi sense dret de fer un café! Mentides!!!

No caiguem al parany de 
lligar-nos nosaltres mateixos les cordes i la creu per fer de titelles.
Informem-nos i plantem cara. Sempre des-de el coneixement de que allò que fem, és legitim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada