_

_

Cercar en aquest blog

dimecres, 23 de març del 2016

Atemptats, eleccións americanes i immigració

Per si la Unió Europea no s'estigués tornant prou radical envers els refugiats sirians, passant-se pel forro, no només la promesa d'acollir-los, sinó directament els drets humans, enviant-los a Turquia; un nou atemptat a Brussel·les hi afegeix més llenya al foc, ja no només a Europa, sinó a escala mundial.

Seguint l'interminable procés electora dels Estats Units i el circ que protagonitzen Trump i Cruz, com va passar a França amb Nicolas Sarkozy i Marine Le Pen , els dos candidats republicans, s'han afanyat a aprofitar l'ocasió per recaptar vots, amb el seus discursos radicals i totalitaris.



Ahir, Trump i Cruz declaraven estar a favor de torturar als terroristes que puguin enxampar i de patrullar tots els "barris islàmics" dels Estats Units, per tal de controlar l'amenaça terrorista.

A mi el que sincerament em fa por, és que qualsevol d'aquest dos personatges amb complexe totalitari, puguin arribar a presidir el país més poderós del món.

Bombardejar Síria no solucionarà el terrorisme ni la crisi dels refugiats, tancar fronteres tampoc ho solucionarà, ni vigilar els musulmans que hi ha a cada país, simplement, per que ni els musulmans ni la gent que fuig de la guerra, en tenen cap culpa de barbàries com els atemptats de Brussel·les o el de París.

Apartar i etiquetar a tots els musulmans com a terroristes o perillosos, si que en pot ser una
causa.

El que cal és més integració dels immigrants, acollir-los i fer que es sentin respectats com qualsevol altra persona i més integració i respecte per als musulmans que viuen a Europa, Nord Amèrica o a qualsevol lloc del món.

Invertir més en educació, donar a conèixer des de l'escola les diferents religions (totes!) i a respectar-les.

La integració i el respecte envers aquestes persones, és clau per frenar el captament de més terroristes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada