_

_

Cercar en aquest blog

dijous, 19 de maig del 2011

CANVIAR EL SISTEMA DES-DEL SISTEMA

A pocs dies de les municipals, les manifestacions del 15/05/2011 arreu d'Espanya per una Democràcia Real han concentrat tota l'atenció popular, política i mediàtica (inclús l'internacional).

Gent acampant 
pacíficament a les places reivindicant que se suprimeixin els privilegis de la classe política, mesures dràstiques contra la desocupació, dret i facilitats per l'habitatge, serveis públics de qualitat, control de les entitats bancaries, millor fiscalitat, una democràcia més participativa i el final del bipartidisme.

S'ha de dir, que és completament legitim i potser necessari aquest tipus d'iniciatives populars sense cap partit 
polític al capdavant ni cap associació. I el fet que de moment, estigui sent una reivindicació pacifica i que mitjançant l'escriptura de propostes de tots els participants s'hagi aconseguit redactar un manifest, és una gran fita.

Es ben cert i en la meva opinió inevitable, que el 
sistema canvii d'una vegada per totes. Però, on ens portarà una manifestació o una acampada? on ens portarà un manifest?

Si no es fa res més, enlloc.

Aquestes acampades 
serviran per formar un revol mediàtic, els polítics ho estan aprofitant per fer campanya donant suport o posicionant-se en contra segons quin electorat vulguin ficar-se a la butxaca, una vegada més, s'apropien de les reivindicacions de la ciutadania per pescar vots.

S'ha de canviar el sistema. I les acampades i 
manifestacions estan molt be, però s'ha de canviar el sistema des-del sistema.

S'ha de fer que les propostes i les 
reivindicacions que s'han formulat, s'aprovin al Parlament, ja sigui presentant-les en forma de ILP o aconseguint que algun o alguns partits polítics ho incloguin en el seu programa, o formar un partit amb aquest programa. Si no és d'aquesta manera, res no canviarà i amb el temps, aquestes manifestacions hauran quedat en res o quedaran en un eslògan al servei d'algun partit.

Les 
manifestacions són necessàries, però hem de fer un pas més enllà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada