_

_

Cercar en aquest blog

dilluns, 23 de maig del 2011

NI LLEI ELECTORAL JUSTA NI GENT COMPROMESA

23/5/2011, dia després de les eleccions municipals i autonòmiques en alguns territoris d'Espanya.

Després de dies de protestes als carrers i acampades demanant una democràcia real, s'ha tornat a posar de manifest que és tan real que el sistema no funciona com que la gent no està disposada a participar del seu canvi.

Localment (a Barcelona) les coses empitjoren, globalment (al conjunt de l'estat) empitjoren encara més.

Vivim en una societat a la que li resulta molt fàcil queixar-se del que té, però li és molt difícil actuar. Ens queixem de que no hi ha democràcia real, ens queixem del bipartidisme, ens queixem de la llei electoral que tenim... tot i així l'abstenció continua sent enorme!

Cens de Barcelona: 1.163.550 ciutadans
Vots escrutats: 616.290 vots (47,03% d'ABSTENCIÓ, 547.266 PERSONES)
Vots en blanc: 27.093
Vots nuls: 10.719


Només 174.022 persones van votar CiU a Barcelona, el 28,74% dels vots registrats, el 14,95% de la gent amb dret a vot!! El 85,05% dels Barcelonins NO HAN VOTAT AQUEST ALCALDE!


Continuem fent casserolades mentre la societat es nega a veure que l'única manera de canviar les coses és participant, deixant de fer servir el vot útil i votant a qui realment vulgui. La societat té l'alcalde que es mereix. Un alcalde de dretes que ens retallarà més serveis, que els privatitzarà. I un cop més, ens indignarem i sortirem al carrer. Sortirem al carrer sabent que el que tenim i del que ens queixem és culpa de TOTS i continuarem sense moure un dit per canviar-ho.

I que en puc dir de la resta de municipis? El PP puja, Plataforma Per Catalunya puja, a la resta de l'estat el PP puja... sembla que fins que no tinguem una bona dosi de ma dura de dretes durant 4 anys més quan el PP guanyi les generals l'any que ve no ens decidirem a actuar realment. Que així sigui.

Jo sóc el primer a qui li indigna la política d'aquest país, però encara m'indigna més la passivitat de la societat, la facilitat de queixar-se i no fer res. Aplaudeixo a la gent que es queixa i després vota i participa, la resta no em mereixen cap mena de respecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada