_

_

Cercar en aquest blog

dilluns, 6 de febrer del 2012

NECESSITEM GIRAR A L'ESQUERRA

Després que el PSOE hagi escollit "nou" secretari general aquest cap de setmana, es generen més dubtes 
que respostes per a l'electorat d'esquerres.

Després dels 
últims anys, en els que el partit ha experimentat una deriva significativa cap al centre, el nou secretari podria tornar als discursos propis d'un partit d'esquerres o optar per deixar les coses com estan i limitar-se a ser un partit pont al que l'electorat podrà recórrer entre legislatures del PP per "descansar" de les polítiques de dretes quatre anys.
Des-de el meu punt de vista, el PSOE serà realment d'esquerres o no serà.

El PSOE ha d'escollir electorat; no és possible que faci discursos diferents tal i com ve fent durant anys per tal d'ampliar l'espectre de votants al que pot optar.

No ens enganyem, 
d'aquí a 4 anys, el PP tornarà a guanyar, però dependrà del discurs que faci el PSOE, el poder amb que ho faci. Si els socialistes tornen a integrar el concepte que hauria de primar al seu partit, el SOCIALISME, que sembla des-de fa temps oblidat, d'aquí a 4 anys la dreta perdrà força, sinó, l'esquerra es fragmentarà tal i com succeeix avui en dia. L'electorat més d'esquerres anirà optant cada vegada més per IU i l'electorat de centre que ja no se senti identificat amb el PSOE anirà fent un tomb cap a la dreta.

A Catalunya, el canvi que ha de fer el PSC, haurà de ser encara més gran si no vol seguir perdent pes.

A part del gir cap a l'esquerra, els socialistes catalans 
hauran de fer una verdadera aposta per el catalanisme i exigir als seus companys de Madrid una lluita real per la descentralització i el federalisme, cosa que inclou un grup propi al Congrés dels Diputats.

Si 
això no passa, el PSC estarà més condemnat que el PSOE; ja que no només perdran als seus votants d'ideologia esquerrana com ha passat últimament, sinó que perdran votants federalistes que s'aniràn adherint a la causa sobiranista.

NECESSITEM UN PARTIT D'ESQUERRES.

Un partit d'esquerres de veritat, un partit que agafi els conceptes de socialisme i comunisme i els transformi per tal de poder fer-los encabir i fer funcionar a la societat actual i crear un sistema que generi 
justícia social, redistribució de la riquesa, verdadera llibertat democràtica i un estat del benestar solid i competitiu.

Hi ha alternatives a les retallades de les dretes, l'alternativa és un partit d'esquerres modern i de veritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada